NK KARLOVAC NAJBOLJI ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KLUB U SVIM KATEGORIJAMA

Mlađe kategorije NK Karlovac 1919 nagovještavaju bolja vremena za karlovački nogomet.

NK Karlovac 1919 je najbolji županijski nogometni klub u svim kategorijama. Nakon nekoliko godina konsolidacije sportskih rezultata najboljeg nogometnog kluba u gradu i županiji u sezoni 2017/2018 NK Karlovac 1919 opet potpuno dominira i zauzima mjesto koje mu i pripada po kvaliteti, povijesti i ugledu u nogometu Karlovca, županije, ali i Hrvatske.

Najmlađi karlići trenera Antonija Magdića su prvaci ŽNL karlića s 15 pobjeda i samo jednim porazom u sezoni, a druga mlađa momčad karlića trenera Nikole Šprajcera je u istoj ligi zauzela 4. mjesto s 10 pobjeda i 5 poraza (uz jednu zaostalu utakmicu).

Limači dugogodišnjeg sportskog pedagoga i trenera Stjepana Lucijanića su premoćno osvojili 1. ŽNL limača s 18 pobjeda i dva neodlučena rezultata (uz 1 zaostalu utakmicu) pobijedivši pri tome sva tri puta prve pratitelje kvalitetnu generaciju Ilovca. Mlađi limači trenera Enesa Novinića su također premoćno osvojili 2. ŽNL limača s 14 pobjeda i jednim neodlučenim rezultatom (uz 1 zaostalu utakmicu), uz priliku da nakon dosta godina postanu prva generacija bez poraza u županijskim ligama tijekom 2 godine čemu su njihovi godinu stariji kolege bili dosad najbliži.

Mlađi pioniri trenera Ivan Kondića imaju lijepe izglede da u 2 zadnja kola izbore ostanak u 1. NL središte (jedinstvena liga pionira i mlađih pionira), dok su mlađi pioniri 2 (s istim trenerom) osvojili 1. ŽNL mlađih pionira s 19 pobjeda i 2 poraza.

Pioniri pod vodstvom Matije Štefančića zajedničkim snagama s mlađim pionirima imaju lijepu priliku ostati u 1 NL središte u zadnja 2 kola, što bi opet omogućilo pionirima i mlađim pionirima NK Karlovac 1919 ligaške utakmice s Dinamom, Lokomotivom … i drugim najjačim klubovima središnje Hrvatske. Druga momčad pionira (s istim trenerom) je u borbi za poredak od 3. do 5. mjesta prije odigravanja svih utakmica posljednjeg kola.

Kadeti i juniori Karlovca pod vodstvom trenera Mire Pribanića su prije zadnje dvije utakmice u dobroj poziciji da zadrže mjesto u jedinstvenoj 1. NL središte juniora i kadeta i također omoguće da i iduće sezone NK Karlovac 1919 i u kategorijama juniora i kadeta igra ligaške susrete s najboljim klubovima središnje Hrvatske: Dinamom, Lokomotivom, Rudešom, Interom …

Budućnost seniora je jedina nepoznanica najboljeg županijskog nogometnog kolektiva: NK Karlovac 1919 je također najbolji predstavnik županije u 4. HNL središte, uz dojam da je i uz postojeći kadar momčad bez ikakvih problema mogla dohvatiti 3. HNL. Hoće li Karlovac slijedeće sezone napasti 3. HNL koja mu po kvaliteti, ali i značaju, a pogotovo po kvaliteti nadolazećih kvalitetnih generacija i pripada – pokazat će slijedeća sezona.

Svakako uz najavljena poboljšanja u radu škole nogometa NK Karlovac 1919 i uz dolazak novih vrlo kvalitetnih generacija budućnost karlovačkog nogometa izgleda puno svijetlije, što pokazuju i sve bolji uspjesi mlađih kategorija, kako u županijskim ligama tako i na pojedinim turnirima.

Uz kvalitetan rad i organizaciju, te uz sudjelovanje lokalne zajednice, sve bolji rezultati ne bi trebali izostati.