Dobar početak sezone umanjen nesvakidašnjim događajem u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Karlovca 1919 su na startu 4. NL središte, odigrali neodlučeno 1:1 s Tondachom iz Bedekovčine.

Pomlađena momčad Karlovca 1919 je solidnom igrom uz nekoliko vrlo raspoloženih pojedinaca u tvrdoj utakmici protiv solidnog novaka Tondacha iz Bedekovčine osvojila prvi ovosezonski bod (bez Štefančića, Turkalja, Novinića, Veselića, Šalića … ali s raspoloženim Mićunovićem i Mamićem, rastrčanim Sušilovićem, izvrsnim vratarom Demirovićem i odličnim i sigurnim “veteranima” Jakovićem i Žitkom …). U prvom poluvremenu su usprkos dominaciji domaćina gosti imali bolje prilike, ali je sigurni golman Demirović oba puta izvrsno reagirao i spasio svoj gol. Trener Sanjin Lucijanić je s dvije izmjene na poluvremenu osvježio momčad koja je u nastavku bili puno bolji protivnik koji nažalost nije iskoristio 3 stopostotne i nekoliko poluprilika.

Ipak u 63. minuti, u tijeku dominacije Karlovca Josip Marinić posprema loptu iza gostujućeg golmana za 1:0. U mirnijoj završnici susreta plavo-bijeli su rutinski čuvali rezultat ali se u drugoj minuti sudačke nadoknade “ukazao” glavni sudac. Igrač Tondacha izbacuje loptu u aut, pomoćni sudac pokazuje ubacivanje sa strane za Karlovac 1919, ali gostujući igrač gubi živce otezanjem karlovačkih igrača i sam ubacuje loptu u igru. Na opće iznenađenje igrača, trenera i gledatelja oba suca, i glavni i pomoćni dopuštaju nastavak akcije u kojem nakon udarca iz kuta Tondach zabija za 1:1.

Uzaludni su bili protesti karlovčana kao i isprike samoga glavnoga suca te gostujućih igrača nakon utakmice, jer su plavo-bijeli nezasluženo ostali bez 2 boda.