I LIMAČI NK KARLOVCA 1919 OSVOJILI PISAROVINU

I LIMAČI NK KARLOVAC 1919 OSVOJILI PISAROVINU

Nogometaši NK Karlovac 1919 2008. godište u nedjelju su nastupali na 4. Memorijalnom turniru Ivica Rožić Roki u Pisarovini. Na turniru je nastupilo 13 ekipa razvrstanih u četiri skupine. Mali karlovčani bili su u grupi “D” s NK Vinogradar 1 i NK Bregana plavi. U prvoj utakmici naši nogometaši slavili su s 2-1 protiv Vinogradara (strijelci Curman i Raguž), a u drugoj utakmici u grupi uvjerljvo su slavili s 5:0 protiv NK Bregana plavi (strijelci 2x Škrtić, Raguž i 2x Medved). Nakon prvog mjesta u grupi limači su nastavili s dobrom igrom i u četvrtfinalu su savladali NK Jasku 3-1 (strijelci 2xGagula i Magdić) i plasirali se u polufinale gdje ih je čekala vrlo dobra ekipa NK Bregane crveni (jesenskog prvaka jedne od 2 grupe lige limača zagrebačke županije). U vrlo dobroj utakmici znatno bolji mali karlovčani su pogocima Magdića, Raguža i Gagule slavili 3-1 i zasluženo se bez velike muke plasirali u finale. U finalnom susretu ipak je došlo do drame. Mali nogometaši ŠNK Banovca iako potpuni autsajderi ne samo da su došli do finala nego su i u finalu napravili čudo: poveli su više nego s(p)retno 2-0. Unatoč brojnim prigodama Karlovca u vrlo neobičnoj utakmici, plavo bijeli su uspjeli zabiti “samo” 2 gola (2x Curman) i izboriti kaznene udarce. Spretnim obranom Volarića i golovima Gagule i Raguža mali karlovčani nakon penala dolaze do pobjede i pobjedničkog pehara.
Osim 1. mjesta karlovčanima su pripale i pojedinačne nagrade za najboljeg vratara (Marin Volarić) i za najboljeg igrača (Mihael Magdić).

U grupi A nastupili su i mlađi limači (2009.) godište koji su u susretima sa starijim momčadima uspjeli ostvariti 2 pobjede protiv domaćina NK Jamnice i NK Jaske 3 što im je usprkos porazu od Vinogradara 2 bilo dovoljno za ulazak u 1/4 finale. Mali karlovčani su se srčano borili u 1/4 finalu protiv starije i jače Bregane (uz starije limače Karlovca najjaču momčad turnira), pa čak i poveli 1:0, ali iskusniji i snažniji protivnik na kraju je ipak pobijedio 4:1.

Za NK Karlovac 1919 nastupali su Volarić, Škrtić, Magdić, Baršić, Raguž, Gagula, Curman, Krnežić, Halovanić, Fureš i Medved, trener Matija Štefančić.

Za NK Karlovac 1919 2 nastupali su Kosić, Ogrešević, Bjelivuk, Vodanović, Turković, Fumić, Mamić, Grašić i Pavlaković, trener Stjepan Lucijanić.

Konačni poredak:

  1. NK Karlovac 1919
  2. ŠNK Banovac
  3. NK Bregana