IZVANREDNI KARLIĆI OSVOJILI SREBRO U ZELINI, POBIJEDILI I DINAMO!

U petak 21.06.2019. najmlađi nogometaši NK Karlovca 1919 sudjelovali su na 5. ljetnom međunarodnom turniru Zelina 2019. Na turniru su sudjelovale 24 ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH. Hrvatska – GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, HNK Rijeka (bijeli i crveni), NK Slaven Belupo (2 ekipe), NK Lokomotiva Zagreb, Nogometna akademija Krpan-Babić, HNK Segesta (2 ekipe), NK Vinogradar, NK Križevci, NK Vrbovec, NK Bjelovar, NK Zelina (2 ekipe), NK Prigorje Žerjavinec, NK Sesvete, NK Spalato i NK Karlovac 1919, Srbija – FK Radnički Niš, FK Spartak Subotica i Akademija Bambi Zrenjanin, BiH – NK Travnik Ekipe su bile razmještene u 4 skupine po 6 ekipa, a mali Karlovčani su bili raspoređeni u “D” skupinu u kojoj su postigli slijedeće rezultate. FK Radnički Niš – NK Karlovac 1919 0-0 HNK Rijeka (bijeli) – NK Karlovac 1919 1-0 NK Karlovac 1919 – NK Slaven Belupo 3-1 NK Karlovac 1919 – NK Lokomotiva Zagreb 4-1 i NK Zelina I – NK Karlovac 1919 0-2 Nakon utakmica u grupi i osvojenog 2. mjesta iza HNK Rijeka (bijeli) nogometaši NK Karlovca 1919 u četvrtfinalu sastali su se sa HNK Rijeka (crveni) i pogotkom Brkljačića u prvoj minuti susreta pobijedili 1-0. U polufinalu ih je čekao jedan od favorita turnira GNK Dinamo Zagreb ali su Karlovčani imali danas raspoloženog Andreja Čovića koji je s dva vrlo lijepa gola srušio favorita i donio Karlovčanima pobjedu 2-1 i put u finale turnira. U finalu od malih nogometaša NK Karlovca 1919 ponovno je bila bolja momčad HNK Rijeka (bijeli) i zasluženo slavila s 2-0 i osvojila turnir.

Konačni poredak: 1. HNK Rijeka (bijeli) 2. NK Karlovac 1919 3. NK Osijek 4. GNK Dinamo Zagreb Najbolji vratar i igrač turnira dolaze iz pobjedničke momčadi, a najbolji strijelac sa 11 pogodaka bio je iz momčadi NK Osijeka.

Kako su na turniru sudjelovali najbolji klubovi iz Hrvatske ovaj rezultat mladih Karlovčana time je veći i dokaz da se za budućnost kluba s desne obale Korane ne treba brinuti. Pobijediti na istome turniru i Dinamo i Lokomotivu (pobijediti i respektabilnu školu nogometa Slavena Belupa, remizirati s Radničkim iz Niša …), ali i biti konkurentan ponajboljoj generaciji Rijeke u posljednjih desetak godina je svakako jedan od najvećih uspjeha mlađih uzrasta u suvremenoj povijesti kluba sa Korane. Također treba dodati da je ta ista ekipa dan prije sudjelovala na turniru u organizaciji NK Korana – Turanj i uvjerljivo osvojila 1. mjesto i imala najboljeg igrača turnira Dinu Beadera -Trajanovskog i najboljeg strijelca sa 7 pogodaka Niku Brkljačića.

Za NK Karlovac 1919 nastupali su: Antičić, Brkljačić, Vesić, Podvorec, Simić, Beader -Trajanovski, Čović, Šantić, Bjelajac, Marinković i Fištrović, trener Zdravko Jakovac