IN MEMORIAM: Vladimir Baršić (1947. – 2024.)

Nogometni sport grada Karlovca duboko je ožalošćen. Zatekla nas je za početak ovog tjedna tužna vijest o smrti Vladimira Baršića, poznatog dugogodišnjeg karlovačkog nogometaša, trenera, suca i sportskog djelatnika. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u 76. godini, a ostaje zapamćen kao jedan od najuspješnijih karlovačkih nogometaša svih vremena.

Rođen je 25. studenoga 1947. u Karlovcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1974. godine, a profesionalno bio zaposlen kao inspektor u Poreznoj upravi Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Najveći dio bogate igračke karijere proveo je u svome matičnom klubu NK Karlovcu. Bio je član jedne od najboljih generacija, tada jugo drugoligaša koji su početkom sedamdesetih bili sjajna momčad. U to je doba igrao za jednu od najuspješnijih momčadi kluba u povijesti koja je u sezoni 1968./69. izborila ulazak u Drugu ligu. Zapažen trag ostavio je i drugim klubovima, igrao je i za zagrebački Dinamo i Lokomotivu, Dubrovnik, Dugu Resu, Ilovac te karlovački Tehničar. Vrlo poznat i uspješan bio je i kao malonogometaš. Igrao je za brojne karlovačke momčadi, osvajao turnire i ostao zapamćen kao rijetko viđeni loptački znalac i vic-maher na terenu.

Savezni nogometni sudac je od 1982. Položio je i trenerski ispit. Trenirao je karlovačke klubove Kamensko, Slunj, Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja i Karlovac. Nakon okončanja igračke karijere, odgojio je brojne generacije mladih igrača radeći kao trener u pogonu mladeži raznih klubova. Bio je predsjednik Skupštine Nogometnog saveza Karlovačke županije i član Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (1999.-2002.)

Za svoje nogometne uspjehe primio je najveće karlovačke sportske nagrade i priznanja u više navrata, a za najboljeg sportaša grada proglašen je 1969. nakon uspješne igre za amatersku reprezentaciju Jugoslavije protiv Italije (2:1) i Austrije (1:1)

Pogreb će biti održan u četvrtak, 18. travnja u 16:00 sati na karlovačkom groblju Dubovac.