‘Plavo-bijeli’ odigrali bez pogodaka s Dinamom iz Odranskog Obreža, napadali svih 90 minuta, ali nisu uspjeli ‘probiti’ čvrste goste

Najveću priliku na utakmici imali su gosti u 35. minuti, no udarac Ndaa Bare sa 7-8 metara Šteko je obranio.

Nogometaši Karlovca 1919 danas su na Čavlekovom stadionu, u utakmici 15. kola Treće lige Centar, odigrali bez pogodaka s Dinamom iz Odranskog Obreža.

Pobjednički niz Pamićeve momčadi neočekivano je danas stao protiv do ovog kola dvanaestoplasirane ekipe lige. Gosti su u Karlovac stigli s jasnom namjerom da izvuku bod, postavili su se u čvrsti i gusti blok pred svojim vratima, i na koncu u tome uspjeli. Ali treba naglasiti da im je u tome uvelike pomogla domaća momčad, koja danas nije odigrala dobro. Iako je imala veliki posjed lopte i igralo se praktički cijelo vrijeme na gostujućoj polovici, bila je prilično spora i sterilna. Orjentirala se na beskrajna ubacivanja lopti u kazneni prostor, a to danas nije prošlo. Gosti su sve te pokušaje osujetili, a da je Ndao Bara u prvom poluvremenu bio malo koncentriraniji, mogli su sa Čavlekovog stadiona odnijeti i puni plijen.

Karlovac 1919 je u utakmicu krenuo sa Štekom na vratima, Ribarom, Pausićem, Bunozom i Gabrijelom Stepincem u zadnjoj liniji, Zavalićem, Parackim i Pamićem u sredini te Medynskim, Matyazhom i Budimirom prema naprijed. U prvih pola sata igralo se praktički samo na polovici gostiju. ‘Plavo-bijeli’ su napadali, tražili pukotine u gostujućoj obrani, ali stvorili su samo nekoliko poluprilika. A onda su u 35. minuti, iz jedine opasne situacije na utakmici, gosti umalo poveli. Domaći su izgubili loptu na svojoj polovici, uslijedila je povratna lopta pred vrata, Ndao Bara bio je sam na 7-8 metara i pucao, ali Šteko je upisao obranu. Minutu kasnije Šolčić je zaustavio udarac Ribara s ruba kaznenog prostora, a u samoj završnici prvog dijela domaći su još dvaput zaprijetili glavom. Prvo Matyazh u 43. minuti nakon ubačaja Pamića iz slobodnog udarca, a potom i Stepinac nakon ubačaja Zavalića. Ali oba puta Šolčić je bio na visini zadatka.

U nastavku gosti praktički nisu prešli centar. Karlovac 1919 je diktirao ritam utakmice, napadao, ubacivao, ali bez uspjeha. U 50. minuti udarac glavom Parackog, nakon ubačaja Medynskog, otišao je pored vratnice, a u 62. Pamić vuče prvi potez i ubacuje Kurečkog umjesto Budimira. Minutu kasnije Zvonko Pamić je opalio iz slobodnog udarca s 27-28 metara, ali ravno u Šolčića, a u 68. minuti Stepinčev udarac glavom prolazi tik kraj vratnice. Četiri minute kasnije Šolčić brani udarac Kurečkog s ruba kaznenog prostora, a u 76. minuti Trešnjić mijenja Matyazha. U 83. minuti Pamić ubacuje i Soldu umjesto Stepinca i sve karte baca na napad, domaći su dodatno pritisnuli, ali nikako ne pronalaze put do mreže. U 89. minuti, nakon ubačaja Ribara, Kurečki glavom puca pored gola, a posljednji pokušaj domaći su imali u petoj minuti sudačke nadoknade, kada je Pamić iz slobodnog udarca kratko poslužio Bunozu, no njegov je udarac s 18 metara Šolčić ukrotio.

U sljedećem kolu, pretposljednjem u jesenskom dijelu sezone, Karlovac 1919 dočekuje momčad Bistre.